Kinahandel blir dyrere!

Nye fraktkostnader fra HobbyKing

En del befraktere har nå bestemt seg for å forby frakt av Lithium-batterier, og i den forbindelse har nå HobbyKing store problemer med å få rimelig frakt rundt om i verden. Foreløpig er det en ganske høy endring i fraktpriser, men det vil nok fortsatt være billig å handle batterier fra Kina.

Dere som har bestilling underveis vil oppleve forsinkelser selv om du ikke har bestilt batterier. Siden mange aktører ikke merker sine sendinger med at det er Lithium-batterier i esker så stoppes det nå store forsendinger uansett hva som er i pakkene.

En annen effekt av dette er at det nå er så og så umulig å komme gjennom til kundeservice, så det er like greit å bare vente & krysse fingrene for at pakken din blir sendt snart. Har selv en pakke som ble bestilt midt oppe i dette, og siden jeg bestilte 1. oktober 2013 har denne pakken ennå ikke blitt sendt fra Kina.

Må også regne med at alle bestillinger som blir gjort (batteri eller annet) vil bli forsinket i den nærmeste tiden. Trenger du noe kjapt; støtt de norske butikkene! [ Elefun ] [ Small Size ]

HobbyKing-logo

Andre muligheter?

HobbyKing selv foreslår å handle fra de regionale varehusene. For vår del er det EU Warehouse (Nederland), men dette er absolutt ikke billig. Jeg gjorde en test med et 3S 2200 mAh Turnigy batteri til $13,79.

  • Billigste frakt fra Nederland er på $76, det vil si en totalpris på rundt 540,- blanke norske kroner for batteri + frakt. I tillegg vil det nok kunne komme MVA/fortolningsgebyr oftere enn vi er vant med fra Kina.

Det går ennå å bestille fra HobbyKing i Kina, selv om prisene også der er økt en del så er det fortsatt greie priser. Dette går nå gjennom FedEx, og da må man kanskje regne med mer gebyr enn vanlig også.

  • Et 3S 2200 mAh Turnigy-batteri koster $11.99 fra Kina, og da er frakten på $22.69. Så her havner du på en pris på ca. 200,- norske kroner for batteri + frakt.

Med andre ord så lønner det seg ikke lengre å handle bare 1-2 batterier fra HobbyKing lengre, kontra å handle i norske butikker. Man bør bestille flere i slengen for at det skal lønne seg.

HobbyKing Europa vs. HobbyKing Kina

En bør også være klar over at samme vare i det europeiske varehuset til HobbyKing er litt dyrere enn varehuset til HobbyKing i Kina.

HobbyKing EU Varehus

HobbyKing Kina Varehus

I framtiden?

HobbyKing har gått ut med lovnader om å få ned fraktpriser, og at de jobber intenst med nye avtaler på frakt, men vi får se….